Paspoort Werkgeluk, open inschrijving

Jouw persoonlijke kompas naar meer voldoening en blijheid in je werk en leven.

Onderzoek wijst uit dat er nog steeds veel mensen ongemotiveerd en weinig betrokken aan het werk zijn. Vooral omdat hun talenten onvoldoende benut worden. Dit met ziek zijn en burn-outs en/of bore-outs tot gevolg. Investeren in zelfsturing/zelf leiderschap en talentontwikkeling is daarom nodig. Wij gunnen mensen en organisaties geluk, bevlogenheid en succes en helpen graag om hierin beweging te krijgen.

 

Inspiratie- en bewustwordingsdag ‘Paspoort Werkgeluk’
Merk jij dat je steeds vaker op de automatische piloot aan het werk bent? Dat je onvoldoende voldoening haalt uit je werk en weinig energie meer over hebt aan het einde van een werkdag? Of ben je juist best wel gelukkig in je werk maar merk je dat er nog meer groei in zit? Dan is deze dag Paspoort werkgeluk een dag die je niet mag missen. Je wordt je bewust van je eigen kerntalenten en je werkt aan je fysieke en mentale weerbaarheid. Je krijgt inzicht in je eigen manier van communiceren en die van een ander? Je beleeft je eigen passies en hervind je eigen kracht en laat je inspireren door onze trainer-coaches die met jou samen op reis gaan. Tijdens deze dag stippel je jouw persoonlijke route uit gedurende vijf interactieve workshop. Dit met als doel de werkbestemming te vinden waar je gelukkig(er) van wordt.

Reisdoel 1: ‘Paspoort’
In de eerste sessie onderzoek je vooral waar jouw talenten liggen en waar je elke dag je bed voor uit komt. Aan jou worden de volgende vragen gesteld en beantwoord;

 • Wie ben ik in termen van aard, aanleg en innerlijke motivatie?
 • Als ik daar zeker van ben weet ik ook waar ik gelukkig van word.
 • Doe ik nu recht aan mijn werkelijke aard, aanleg en innerlijke motivatie?
 • Ontdek je groeikansen en energielekken.
 • Hoe groot is mijn ambitie om daar daadwerkelijk werk van te maken in termen van creativiteit, moed en vertrouwen?
 • Wie of wat kan me helpen succes te hebben?
 • Wat betekent dan dat succes voor mijzelf, voor mijn baan, voor mijn team, voor mijn werkgever?

Reisdoel  2: ‘Brand’ wie je bent’
Jij krijgt handvatten voor het ontwikkelen van een eigen strategie rond het merk ‘ik’ en je maakt een persoonlijke pitch. In deze workshop gaan we in op het belang van jouw persoonlijke uitstraling en het optimaliseren van de beelden die het oproept bij anderen.

 • Het merk IK.
  Ontdek hoe je jezelf ziet en hoe de ander je ziet; wie ben ik en wat straal ik uit?
 • Noodzaak van Personal Branding.
  Waarom is volgens jou Personal Branding in de huidige maatschappij belangrijk en aan welke facetten zou je zelf aandacht willen schenken?
 • I3 (Identiteit – Imago – Impact).
  Ontdek samen met je medecursisten de I3 (identiteit – imago – impact) van jouw persoonlijke profiel.
 • Waarom kiezen mensen voor jou?
  Achterhaal de gunfactor in situaties en zet die in de toekomst optimaal in.
 • Personal Pitch.
  Hoe breng je het nu over de bühne?
 • Kleine heldere pitchstappen om jezelf te helpen op weg naar een inspirerende presentatie van al jouw talenten en beweegredenen.

Reisdoel 3: ‘De verbinding’
Verbinding met andere mensen en collega’s is een belangrijke voorwaarde voor werkgeluk. Van feedback naar feedforward in de samenwerking met collega’s voor een plezierige samenwerking.

 • Waarom reageer je zoals je reageert?  Als je weet waarom je doet zoals je doet dan kan je dat ook veranderen als de situatie daarom vraagt.
 • Hoe communiceer je met anderen? Hoe kan je dit veranderen zodat het communiceren makkelijker zal worden?  Ontdek de mogelijkheden in jezelf om je aan te passen aan de ander terwijl je niets afdoet aan wat jij wilt zeggen of wilt hebben.
 • Waar sta je in het team? Als jij jouw gedrag kunt analyseren dan kun je dat ook van anderen en kun je helpen om een goed team te bouwen.
 • Hoe vertel je anderen wat jij graag wilt en gaan ze dit dan ook doen? Als jij de juiste feedback geeft dan zal je een gedragsverandering in de ander te weeg kunnen brengen. Van feedback naar feedforward.​
 • Hoe staat het met het (zelf)vertrouwen? In hoeverre vertrouw jij anderen en in hoeverre vertrouwen anderen jou? In 8 stappen een basis van (zelf)vertrouwen creëren. ​

Reisdoel 4: ‘Vitaliteit’
Vitaal is normaal. Weerbaarheid, omgaan met spanning en stress zijn de sleutelwoorden voor deze workshop. Je krijgt een duidelijk beeld van wat mentale weerbaarheid inhoudt. Dat je mentale weerbaarheid onlosmakelijk is verbonden aan je fysieke weerbaarheid en welke factoren hier van invloed op zijn. Je krijgt tips om mentale weerbaarheid tijdens het werk en functioneren bewust te herkennen, in die facetten die voor jou het meest van toepassing zijn. Je maakt kennis met technieken om doelbewust mentale weerbaarheid te versterken, d.m.v. het gebruik van de volgende mentale vaardigheden:

 • Het doelbewust ruimte creëren tussen stimulus en respons (actie en reactie).
 • Het doelbewust gebruiken van mentale verbeeldingskracht.

Reisdoel 5: ‘De toekomst is nu’
Brainstorm je toekomst en maak jouw paspoort naar geluk. In de afsluitende workshop zet je alle zaken op een rijtje en ga je jouwpaspoort naar werkgeluk vormgeven. Het paspoort is dan de basis voor het ontwerpen van een ‘werkgeluk moodboard.’ Visualiseer je idealen, wensen, plannen en succesfactoren. Een paspoort, geluksboard en een ongekende hoeveelheid energie voor de toekomst (dus NU).

 • De stappenteller naar……..
 • Jouw toekomst vormgeven.
 • Jouw paspoort, jouw identiteitsbewijs.

 

Wat mensen over deze dag zeggen:

‘Ik vond het inspirerende dag met leuke mensen’

‘De dag was enorm leerzaam en geeft mij veel inzichten in wie ik ben, welke eigenschappen ik heb en hoe anderen mij zien. Hiermee kan ik zeker aan de slag, dank voor de inspirerende dag!’

Deelnemers beoordelen deze dag gemiddeld met een 8.

 

Jouw investering:
De kosten voor deze dag bedragen € 429,-. Hiervoor krijg je vijf inspirerende workshops, gegeven door bevlogen en energieke trainers op een centrale locatie in de regio Apeldoorn. Met als resultaat een persoonlijk ontwikkelingsplan met concrete acties die leiden naar bevlogenheid en werkgeluk in de vorm van een paspoort. Deze training is ook incompany beschikbaar, zie http://www.xcdes.nl/werkgeluk/

 

 

 

Neem contact op via onderstaand formulier of bel de mensen van Xcdes

Ben jij klaar voor een volgende stap in je carrière of wil je ontdekken waar jij blij van wordt in je werk? Schrijf je dan in voor onze Bewustwording en Inspiratiedag Paspoort Werkgeluk!