Cees van der Kooij

Mijn motto is wat mij typeert: “iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist”

Samen met mijn opdrachtgevers zoek ik naar vernieuwende en verrassende oplossingen die er voor zorgen dat zij, met de mensen binnen de organisatie, de gestelde doelen bereiken. Denken in kansen, positief zijn. Wat vandaag goed is, kan morgen beter.

Ik ben gefascineerd door alles wat met ontwikkeling van mensen en organisaties te maken heeft. Mensen en organisaties helpen hun doelen te bereiken is waar ik mijn motivatie uit haal. Plezier staat bij mij voorop.

Als strategisch opleidingskundige ben ik ervaren in het vertalen van ontwikkelingsvraagstukken naar een concrete, praktische en duurzame aanpak met een meetbaar en geborgd resultaat.

Mijn expertise ligt op het gebied van:

Commerciële ontwikkeling. Organisaties helpen met het ontwikkelen en implementeren van een Multichannel Sales Strategie. Op basis van een gedegen analyse van de huidige resultaten zorgen voor een doelgerichte sales strategie en de juiste sales methodiek. Het ontwikkelen en uitvoeren van een strategisch opleidingsplan (training, coaching en borging) om met de mensen de gestelde doelen te behalen en de resultaten te borgen.

Leiderschapsontwikkeling. Leidinggevenden die ondersteuning geven die er voor zorgt dat het ontwikkelen van de competenties van de mensen binnen hun team natuurlijk gedrag wordt. Ze in staat stellen de mensen binnen hun team te faciliteren in de ontwikkeling van kennis, vaardigheden, motivatie en zelfvertrouwen.

Persoonlijke ontwikkeling. Mensen helpen hun talenten te ontdekken, inzicht te geven in hun sterke eigenschappen en ze weerbaar te maken. Dit om er voor te zorgen dat ze als zelfleider een omgeving vinden waarin ze gemotiveerd, met zelfvertrouwen en plezier hun talent optimaal benutten. DISC en MBTI zijn instrumenten die ik hiervoor regelmatig inzet.

Niet alleen in zakelijke zin, maar ook vanuit maatschappelijke betrokkenheid help ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Minimaal 10 dagen per jaar stel ik me belangeloos ter beschikking aan verschillende organisaties en projecten. Jaarlijks terugkerende projecten zijn het geven van weerbaarheidstrainingen aan kinderen van de basisschool en het verzorgen van clinics tijdens de Special Heroes Challenge

Ik geniet elk moment van het leven met mijn vrouw, dochter en zoon. Genieten van de eenvoudige dingen. De natuur, naar het theater, concerten, sportevenementen en samen op reis gaan.

Taekwondo is niet alleen mijn sport maar ook mijn levenswijze. Het heeft me als mens gevormd. Sinds 1980 ben ik actief beoefenaar van deze olympische sport en als trainer help ik anderen hun doelen te bereiken.

Heb je een concrete vraag of wil je graag met mij sparren of van gedachten wisselen? Neem dan gerust contact met me op. Ik maak graag tijd voor je om te onderzoeken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.