Bibliotheek

Wij inspireren u graag met boeken, white papers en hand-outs. Op deze pagina vind u ze op onderwerp met een korte recensie. Op zoek naar een inspirerend boek over een specifiek onderwerp? Neem dan gerust even contact met ons op!

Excellent Onderhandelen

‘Excellent onderhandelen’ is al ruim twintig jaar hét standaardwerk op het gebied van principieel onderhandelen. Niet voor niets, want of u nu een gesprek met de huurbaas heeft of in gerechtelijke procedures verwikkeld bent – in álle onderhandelingssituaties bewijst dit model zijn dienst. Er zijn wereldwijd inmiddels vijf miljoen exemplaren van verkocht, in twintig talen.

Bestel nu

Zelfleiderschap en de One Minute Manager

Een van de grootste wensen van managers is dat hun medewerkers zelfstandig en verantwoordelijk aan de slag gaan. Wat is de belangrijkste klacht van medewerkers? Dat hun baas te weinig reageert op hun wensen, wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Hier komen we op het terrein van empowerment. Dit boek doet u kort en helder uit de doeken hoe u uw medewerkers echte verantwoordelijkheid en zelfstandigheid kunt geven.

Bestel nu

Wie heeft mijn kaas gepikt?

Ziet u een verandering als een uitdaging of wordt u erdoor verlamd? De personages in ‘Wie heeft mijn Kaas gepikt?’ worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen; elk reageert anders als zijn Kaas plotseling op is. Die Kaas is een metafoor voor wat we in het leven nastreven en waaraan we ons hechten: een interessante baan, een warme relatie, geld, een eigen huis, gezondheid etc. Wereldwijd werden van deze klassieker 26 miljoen exemplaren verkocht.

Bestel nu

Hoogvliegers

Met sommige collega’s, medewerkers of klanten wil de samenwerking en communicatie maar niet vlotten. Het is alsof je tegen een muur praat – maar misschien denken zij wel hetzelfde! ‘Hoogvliegers’ geeft met het disc-model een verrassend helder inzicht in de redenen waarom de samenwerking stokt en waarom de communicatie zo stroef verloopt. Door te snappen hoe mensen denken en communiceren ben je in staat om meer van anderen gedaan te krijgen en je doelen eerder te bereiken.

Bestel nu

Projectmatig Werken in beeld

Dit boek beschrijft op een toegankelijke en vooral praktische manier de methode van Projectmatig Werken. Een methode van werken die een nog ruw idee succesvol naar realisatie kan brengen!

Simpel. Toegankelijk. Toepasbaar.
Veel plezier bij het je eigen maken van een methode van werken die je succes kan brengen.

Bestel nu

Handboek Coachend Leiderschap

Dit boek is bestemd voor teamleiders, afdelingshoofden en managers die zich afvragen hoe ze coaching in hun leiderschap kunnen integreren. Door de vele schema’s, stappenplannen en cases is dit boek een ijzersterk hulpmiddel om mee aan de slag te gaan.

De kernboodschap is dat er een grote nood is aan bekwame en integere leiders. Dit soort leider wordt gecoacht en leert coachen. Coaching vervangt leiderschap niet, maar voegt juist iets toe. Volgens de ontwikkelingsgerichte benadering gaat de leidinggevende ervan uit dat alles en iedereen voortdurend in beweging is. De kunst van het leiderschap is die beweging te volgen en te leiden. Coaching is daarvoor de methode bij uitstek.

Bestel nu

Gek op gaten!

In ‘Gek op gaten’ beschrijft Jos Burgers op een luchtige en humoristische manier wat klanten écht willen. Aan de hand van heldere en aansprekende praktijkvoorbeelden laat hij zien hoe belangrijk het is om u in uw klant te verplaatsen en klantgericht te zijn. En dat dit vraagt om medewerkers die flexibel, proactief en betrouwbaar zijn. Medewerkers die oprecht geïnteresseerd zijn in hun klanten, hen met plezier helpen en met hen meedenken. Want klantgerichte medewerkers zijn als geen ander in staat om een brug te slaan tussen boren en gaten.

Bestel nu