Masterclass Werkgeluk Spanje

Op zoek naar jouw werkgeluk in de Spaanse Pyreneeën

Talent X Inzet  = Succes
Onderzoek wijst uit dat er nog steeds veel mensen ongemotiveerd en weinig betrokken aan het werk zijn. Vooral omdat hun talenten onvoldoende benut worden. Dit betekent in de praktijk dat veel mensen regelmatig ziek zijn en zelfs kans maken op een burn-out of bore-out.  Een ontevreden gevoel kan leiden tot een algehele malaise Er is een rechtstreeks verband tussen tevreden en gelukkige mensen en het gevoel van succesvol zijn. Zolang jouw werk je energie geeft, zal je niet snel verveeld raken of ziek worden. Als jij je talenten in kan zetten zal je geluksgevoel toenemen. Dus tijd om zelfcontrole te nemen over je eigen ontwikkeling en toekomst.

 

Op zoek naar jouw persoonlijke kompas
Ben jij één van die mensen die moeite heeft het bed uit te komen omdat je weer naar je werk moet?  Die al moe kunnen worden van het denken alleen aan een volle werkdag en wat je allemaal te wachten staat?  Zie jij jezelf liever met een glimlach naar je werk vertrekken en vol enthousiasme en met een energieke tred jouw werkplek betreden en met een sprankelende blik en vol plezier de computer opstarten? Zie jij jezelf daarna een lekkere kop koffie halen, een oprecht gesprek met collega’s voeren om vervolgens bevlogen aan het werk te gaan?  Terwijl je aan het werk bent krijg je innovatieve ideeën en die kun jij heel goed verwoorden bij je leidinggevende die ook gelijk zijn waardering uit voor jouw oplossingsgerichte denkwijze.  Jij bent trots op je werk en op het bedrijf waarvoor jij werkt en zij zijn trots op jou. Jij bent je bewust van jouw bijdrage aan het bedrijf en het bedrijf is dit ook. Dit is een manier van werken die voor iedereen is weggelegd en binnen handbereik is. Onze ervaring is dat (nog) niet alle mensen weten hoe zij dit kunnen krijgen.  Om succesvol aan een team of bedrijf te kunnen bouwen zul je eerst moeten bouwen aan jezelf. Jij maakt namelijk het verschil.  Hoe doe je dat? Xcdes heeft hiervoor een inspirerende oplossing: ‘ Masterclass Paspoort werkgeluk’ in de Spaanse Pyreneeën. Bevlogen trainers en energieke coaches reizen met je mee. Een driedaagse met als resultaat een persoonlijk ontwikkelingsplan met concrete acties die leiden naar bevlogenheid en werkgeluk!


Even helemaal voor jezelf…..
Wij nemen je mee op reis naar een andere omgeving; de Spaanse Pyreneeën. Om daar, terwijl de zinderende wind door je haren speelt, de routekaart te maken voor jouw ontdekkingsreis naar ‘Werkgeluk’.  Deze reis duurt drie dagen. Je zit aan de voet van de bergen in een “Masia” waar alles aanwezig is en waar het je aan niets ontbreekt om vol passie en plezier aan de slag te gaan. Je komt in de avond aan zodat je eerst even op je gemak het drie daagse thuis kunnen verkennen en ook rustig kennis kunt maken met de andere deelnemers. Van berglucht krijg je honger en word je lekker moe dus na een lichte maaltijd kun je op tijd naar bed om goed te kunnen uitrusten voor de intensieve reis die je de komende dagen met jezelf gaat maken.


Reisdoel 1: onderzoeken van jouw kerntalenten en drijfveren
Als de zon rood kleurt boven de bergen en de bergarend zijn roep laat horen, zal je na het gezamenlijk ontbijt de eerste dag beginnen. De eerste dag ga je kijken waar jouw Kerntalenten liggen. We onderzoeken “wie je bent in termen van aard, aanleg en innerlijke motivatie. Kort gezegd: ‘Waar kom jij iedere ochtend je bed voor uit?’ Welke keuzes heb je gemaakt en welke drijfveren lagen hierachter. Waar kreeg jij energie van toen je klein was en wat doe je daar nu mee nu jij volwassen bent. Je gaat aan de hand van een analyse die jij thuis al ingevuld hebt, kijken waar jouw persoonlijkheidsprofiel uit bestaat en waar jij je talenten aan ontleent. We gaan samen met jou kijken hoe je met stress en druk omgaat en waar je onderliggende drijfveren hun kracht aan ontleden. Je gaat ontdekken hoe je communiceert naar jezelf toe maar ook naar anderen en hoe je dit kunt veranderen om te krijgen wat jij hebben wilt. Om te krijgen waar jij gelukkig van wordt. Dit doen wij aan de hand van de Kerntalenten en Disc analyse. Aan het einde van deze dag heb je een al een eerste doorkijk kunnen maken naar jezelf en zelfinzicht verworven en kunnen we de dag afsluiten met een goed glas regionale wijn en een fijn diner dat we zelf samen met alle deelnemers en trainers klaarmaken.


Reisdoel 2: Mentale en fysieke weerbaarheid

De tweede dag ga je eerst kijken hoe het met je mentale weerbaarheid gesteld is. Aan de hand van theorie en oefeningen kijkt ieder voor zich, of je in je kracht staat en wat er gebeurt als er druk op de ketel komt of er conflicten zijn.  Daarna ga je jouw fysieke weerbaarheid onderzoeken in een buitenactiviteit. Dit zijn een tweetal activiteiten die we aanpassen aan de deelnemers die mee gaan. Canyoning en raften staan op het programma maar ook een bergwandeling is mogelijk. De mentoren en coaches gaan mee zodat we na de middag goed individueel kunnen evalueren. Aan het einde van de dag heb je een goede beleving van jou mentale en fysieke weerbaarheid.  Je weet dus na twee dagen al waar je krachten en je valkuilen liggen en ook waar je kansen en je bedreigingen. We sluiten deze tweede dag af met een passend diner en een goed glas terwijl iedereen geniet van berglucht en ruisende avondwind.


Reisdoel 3: Paspoort
De derde dag gaan wij ons Paspoort Werkgeluk invullen en we gaan met een ieder kijken wat er nodig is om het Werkgeluk te (her) vinden en verkrijgen. Er komt duidelijkheid wie of wat je daarbij moet helpen en je er komt een concreet en persoonlijk actieplan op tafel. Na de lunch gaan we met een tweede paspoort op zak naar de luchthaven om weer naar Nederland te vertrekken.


Speciaal aanbod:
Xcdes biedt deze Masterclass tijdelijk aan in een weekendarrangement (27 – 30 september) voor € 3.149,- per persoon en in een midweek arrangement (23 – 26 september) voor € 2.949,- per persoon. Er kunnen maximaal 15 personen aan deze Masterclass meedoen. Wanneer  je je inschrijft krijg je een intakegesprek en er zal een analyse worden afgenomen die we in de masterclass met een ieder individueel zullen bespreken.

 

 

Neem contact op via onderstaand formulier of bel de mensen van Xcdes

Ben jij klaar voor een volgende stap in je carrière? Of wil je ontdekken waar jij blij van wordt in je werk? Schrijf je dan in voor onze Masterclass Paspoort Werkgeluk en maak je klaar voor een bijzondere reis!